Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Alles wat niet thuis hoort in de andere fora.

Moderators: johannes1, Moderafo's

mohamed

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor mohamed » 16 jun 2018 00:07

Optimatus schreef:Ik heb me in Schotland te goed gedaan aan allerlei lokale gerechten. Doen jullie dat tijdens vakanties ook of zoek je dan toch zoveel mogelijk de vertrouwde recepten op?

Afhankelijk van het land probeer ik graag de regionale keuken. Recent nog Mongools gegeten en dat was erg lekker!

mohamed

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor mohamed » 16 jun 2018 00:09

Marnix schreef:Ik probeer altijd wel veel van de lokale keuken te eten en niet teveel "Hollands". En ik neem al helemaal geen eigen potjes appelmoes, pakjes Knor, Honig en Maggi en remia mayonaise mee :)

Goeie zaak!

Ik laat de pakjes lekker in de schappen staan en merk dikwijls dat je in eigen land moet zoeken naar spijkers op laag water om kwaliteitsproducten te vinden.

mohamed

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor mohamed » 16 jun 2018 00:18

StillAwake schreef:Geheel mee eens, met een uitzondering voor een grote zak drop...

Als toeristen vragen naar iets lekkers en typisch Nederlands zijn we gauw klaar! :mrgreen:

Alhoewel hutspot in mijn optiek een uitstekend gerecht is van Nederlandse makelij.

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor Optimatus » 18 jun 2018 10:26

mohamed schreef:Als toeristen vragen naar iets lekkers en typisch Nederlands zijn we gauw klaar! :mrgreen:

Alhoewel hutspot in mijn optiek een uitstekend gerecht is van Nederlandse makelij.


Kip, patat en appelmoes?
Rode kool met piepers en een karbonade?

Dat zijn toch vrij Nederlandse maaltijden.

Toegegeven, de verfijnde Nederlandse keuken is niet echt een wereldspeler.
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor ajl » 18 jun 2018 17:14

Misschien niet verfijnd, maar toch ook wel erg lekker en ook gezond door de grote hoeveelheid groente die de keuken bevat!
erwtensoep, boerenkool, kapucijners, hutspot, andijviestamppot, raapstelen etc. etc.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor StillAwake » 19 jun 2018 13:27

mohamed schreef:Als toeristen vragen naar iets lekkers en typisch Nederlands zijn we gauw klaar! :mrgreen:

Hetzelfde geldt voor de franse keuken.
Toch staat die wel hoog aangeschreven...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor StillAwake » 19 jun 2018 13:29

Optimatus schreef:Kip, patat en appelmoes?
Rode kool met piepers en een karbonade?

Dat zijn toch vrij Nederlandse maaltijden.

Toegegeven, de verfijnde Nederlandse keuken is niet echt een wereldspeler.

Ik lust geen rode kool, en heb een hekel aan patat.
Toch lust ik vrijwel alles uit de Nederlandse keuken, zo bepalend zullen de door jou geschetste gerechten dus wel niet zijn.

Nieuwe haring is internationaal wel een bekend gerecht (en lekker...)
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor StillAwake » 19 jun 2018 13:31

ajl schreef:Misschien niet verfijnd, maar toch ook wel erg lekker en ook gezond door de grote hoeveelheid groente die de keuken bevat!
erwtensoep, boerenkool, kapucijners, hutspot, andijviestamppot, raapstelen etc. etc.

De Nederlands keuken is vooral bekend vanwege het fenomeen "aardappel".
Helaas...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

mohamed

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor mohamed » 19 jun 2018 16:07

StillAwake schreef:Hetzelfde geldt voor de franse keuken.
Toch staat die wel hoog aangeschreven...

Dat is erg vreemd.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor StillAwake » 20 jun 2018 07:50

mohamed schreef:Dat is erg vreemd.

Wat is vreemd?
Noem jij eens een typisch gerecht uit de Franse keuken wat ook echt lekker is...
Het is vooral de wijze van opdienen,..

De franse keuekn staat heel hoog aangeschreven, maar als je in Frankrijk wordt uigenodigd voor een zakendiner kom je meestal bij een italiaanse of japanse maaltijd uit...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor Optimatus » 20 jun 2018 11:36

StillAwake schreef:Ik lust geen rode kool, en heb een hekel aan patat.
Toch lust ik vrijwel alles uit de Nederlandse keuken, zo bepalend zullen de door jou geschetste gerechten dus wel niet zijn.

Nieuwe haring is internationaal wel een bekend gerecht (en lekker...)


Ik noemde ook maar een paar voorbeelden :)
Ik ben overigens gek op rode kool, vooral met stukjes appel :)
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 23543
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor Marnix » 20 jun 2018 20:24

StillAwake schreef:Wat is vreemd?
Noem jij eens een typisch gerecht uit de Franse keuken wat ook echt lekker is...
Het is vooral de wijze van opdienen,..

De franse keuekn staat heel hoog aangeschreven, maar als je in Frankrijk wordt uigenodigd voor een zakendiner kom je meestal bij een italiaanse of japanse maaltijd uit...


Boeuf bourguignon!!!! Om maar een voorbeeld te noemen. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Heel veel gerechten die je hier in bistro’s en zo vindt hebben hun oorsprong in de franse keuken maar ondat dat ver buiten Frankrijk verspreid is tegenwoordig wordt het vaak niet meer zo herkend
“God cannot give us a happiness and peace apart from Himself, because it is not there. There is no such thing.”
― C.S. Lewis”

mohamed

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor mohamed » 20 jun 2018 21:31

StillAwake schreef:Wat is vreemd?
Noem jij eens een typisch gerecht uit de Franse keuken wat ook echt lekker is...
Het is vooral de wijze van opdienen,..

De franse keuekn staat heel hoog aangeschreven, maar als je in Frankrijk wordt uigenodigd voor een zakendiner kom je meestal bij een italiaanse of japanse maaltijd uit...

Ik ben niet zo thuis in de Franse keuken, dus helaas kan ik je geen voorbeelden noemen.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor StillAwake » 20 jun 2018 23:04

Marnix schreef:Boeuf bourguignon!!!! Om maar een voorbeeld te noemen. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Heel veel gerechten die je hier in bistro’s en zo vindt hebben hun oorsprong in de franse keuken maar ondat dat ver buiten Frankrijk verspreid is tegenwoordig wordt het vaak niet meer zo herkend

Dat is inderdaad frans.
Of het lekker is: daarover verschillen we blijkbaar van mening.
Maar: zo beschouwd zijn typisch Nederlandse gerechten als hutspot en Snert ook het benoemen waard.
Ook typisch Nederlands is de rijsttafel.

De franse keuken staat in mijn ogen niet heel hoog, maar er zijn vast lekkere gerechten.
Feit blijft dat Fransen je eerder bij een sushitent of een italiaan uit zullen nodigen dan in hun zogenaamde haute cuisine.
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 23543
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Het algemene etens- en drinkenswarentopic

Berichtdoor Marnix » 22 jun 2018 19:26

Ligt er een beetje aan waar je bent in frankrijk. Ik zakenkringen is het vast hip om niet-Frans te eten ;-)

Overigens is de franse keuken dus heel breed, vele restaurants zijn gebaseerd op de Franse keuken. Veel aardappel-groente-vlees-gerechten die worden geserveerd vinden daar hun oorsprong. Eendenborst met portsaus en gegrilde wortels. Varkensmedaillons met peperroomsaus, ossenhaas met rode wijn-jus. Gegrilde aardappels in de schil erbij en wat leuks met de groente (daarin onderscheidt de franse keuken zich enorm tov de nederlandse, britse en duitse keuken bijvoorbeeld)

Heerlijk!
“God cannot give us a happiness and peace apart from Himself, because it is not there. There is no such thing.”
― C.S. Lewis”


Terug naar “Algemene Zaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten