Marnix schreef:Nou ja ik zou voor die Moch gaan, binnen budget, prima. Of gewoon de Springbank 10. Altijd lekker. Hou je nog wat budget over voor evt een tweede fles
Vanmiddag naar Rotterdam
Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Nou ja ik zou voor die Moch gaan, binnen budget, prima. Of gewoon de Springbank 10. Altijd lekker. Hou je nog wat budget over voor evt een tweede fles
Boanerges schreef:Nou SA, ik ben wek benieuwd wat het geworden is!
Marnix schreef:Klinkt goed, bij Nikka weten ze wel hoe je goede whisky maakt.
Mortlach schreef:De Nikka Taketsuru 17 Year Old voor het laatst bewaard en die was ook niet te versmaden. Even snel gekeken en dat mag ook wel voor 130 euro de fles. Ligt normaal gesproken toch buiten mijn budget.
StillAwake schreef:Hij is inderdaad erg lekker, maar voor dat geld weet ik toch wel mooiere flesjes op de kop te tikken.
Japanse whisky is over eht algemeen goed, maar of de kwaliteit nou echt hoger ligt dan die van een Schotse whisky?
In elk geval niet zoveel dat het het prijsverschil rechtvaardigt...
Mortlach schreef:Hmm, toch stond er geloof ik dit jaar voor het eerst géén Schotse whiskey in de top 10 van whiskeys van het jaar. De schrijver van het artikel/de samensteller van de lijst vroeg zich af hoe dat toch mogelijk was.
pindas83 schreef:Beide zijn wij absoluut geen kenners, ikzelf was nooit veel verder gekomen dan de Glentalloch
We begonnen, als ik me goed herinner
met 'licht en bloemig' en door ene Glen Fiddich gebrouwen? Er moest aan gesnuffeld worden, neus erbij, neus er helemaal in en ook moest er met water worden geëxperimenteerd. De smaakpapillen moesten even wennen maar het was te doen..
Vervolgens het mysterieglas wat, (in tegenstelling tot de andere glaasjes) z.g.a. iedereen kon waarderen. Bleek het geen whisky maar ouwe rum uit Guatemala te zijn
Van licht en bloemig gingen we naar fruitig en kruidig (Dalwhinnie, Oban beide erg lekker), vol en rond (Singleton 15Yr dacht ik) en stevig en rokerig (Talisker) en nog wat.
Die laatste partij is niet echt aan mij besteedt, beetje te zwaar naar mijn smaak.
Wel een ontdekking op zich zo 'n proeverij! Ik denk dat ik mezelf op een flesje Oban ga trakteren hoewel ik geen nog niet heb gekeken wat zoiets doet. Ik hoop nog geen €40,00 maar ik vrees het ergste.
Iemand eventueel goede alternatieven hiervoor?
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 38 gasten