Moderators: johannes1, Moderafo's
Mortlach schreef:Ik vroeg me al af wanneer dit zou opduiken
Ik ben zelf een groot whiskey-fan - voornamelijk Speysides en andere zoetere whiskeys. -spelling maakt me meestal niet zoveel uit trouwens. Al kan een goede Islay ook wel smaken, alhoewel dan weer niet te rokerig - Met Ardbeg hoef je bij mij niet aan te komen.
Ik heb ooit Balvenie whiskey gehad die was gerijpt in rumvaten. Man, dat was me toch lekker. Ook een favoriet is Yamakazi. Whiskey van Japanse makelijk, en dan met name de 18-jaar oude.
Mortlach schreef:Ik vroeg me al af wanneer dit zou opduiken
Ik ben zelf een groot whiskey-fan - voornamelijk Speysides en andere zoetere whiskeys. -spelling maakt me meestal niet zoveel uit trouwens. Al kan een goede Islay ook wel smaken, alhoewel dan weer niet te rokerig - Met Ardbeg hoef je bij mij niet aan te komen.
Ik heb ooit Balvenie whiskey gehad die was gerijpt in rumvaten. Man, dat was me toch lekker. Ook een favoriet is Yamakazi. Whiskey van Japanse makelijk, en dan met name de 18-jaar oude.
Faramir schreef:Ik wou in mijn studententijd eens whisky leren drinken. Kocht mijzelf een fles Jack Daniels. Zulk bocht had ik nog nooit geproefd.
Faramir schreef:Ik wou in mijn studententijd eens whisky leren drinken. Kocht mijzelf een fles Jack Daniels. Zulk bocht had ik nog nooit geproefd.
Grand marnier drink ik dan wel zo nu en dan als borreltje.
mealybug schreef:Ongelofelijk smerig
Sporadisch een glas rode wijn, liefst shabbatwijntje
das alles wat ik weg krijg.
Mortlach schreef:Hehe, ja, dat is spul dat ik ook door de gootsteen spoel, hoor. Is technisch gezien ook geen whiskey maar een Tennessee Rye. Maar goed, vaak hoor je dat mensen slechte ervaring hebben met goedkope troep en daarom nooit de ware kwaliteit ontdekken. Aan de andere kant is het ook lastig: geen idee hebben wat goed is, en dan blind 40-50 euro neertellen voor een fles.
StillAwake schreef:Tja, over smaak valt niet te twisten (hoewel het juist heel makkelijk is om er ruzie over te krijgen)
Maar geloof me, het hangt er enorm vanaf wat je drinkt!
mealybug schreef:Ongelofelijk smerig
Sporadisch een glas rode wijn, liefst shabbatwijntje
das alles wat ik weg krijg.
Byte schreef:Top, ik ben er bij.
Mijn smaak is erg divers. Juist de complexiteit van whisky's kan ik waarderen.
Zoals gezegd
Mijn favoriet Talisker. En ja gewoon de 10 y rest is zoals stil awake als zegt niets meer bijzonder
Volgende vind ik ook heerlijk.
Springbank, Cardhu, Scapa! Mmm,
Let op, zogenaamde speciale bottelingen zijn eerder mislukte versies die ze nog even in een "sherry" vat doen of zo.
En ook belangrijk dat de leeftijd die op de fles staat , bijvoorbeeld talisker is steeds minder beschikbaar in de 10 y versie dus maken ze een Talisker Storm, zelfde geld voor de blend J.Walker black label veranderen we in "double black" ! Maar zonder leeftijd
Je hebt dus malts (whisky van 1 distilleerderij) of blends diverse distillaten "gemixt"
J Walker, Famous Grouse zijn bijvoorbeeld blends, deze zijn wat lastiger te onderscheiden echter het is een kunst zoals J Walker zijn smaak elke keer hetzelfde kriigt met de diverse malts die ze in een blend doen.
Talisker, Oban, Glenlivet, etc zijn malts.
Dan heb je ook nog 2 of 3 x gedestilleerd Schotse zijn ocer het algemeen 2 x gedestilleerd, ierse 3 x.
3x destilleren zorgt voor een vlakkere smaak.
Mm volgens mij is dit in het kort wel een update over whisky
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 100 gasten