Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Voordeel van veel rode wijnen uit Italie vind ik dat ze iets lichter zijn en daardoor beter te drinken bij wat warmer weer en bij gerechten zoals pasta of een maaltijdsalade waarbij je anders eerder een witte wijn of rose zou serveren. Een Bardolino is dan bijvoorbeeld een erg lekker rood alternatief.
mohamed schreef:Was jij het niet die schreef dat prosecco de ultieme wijn bij de pasta is?
schelpje3 schreef:Dan ga ik even scherp op je postings letten
Brrr, ik huiver juist van zoete wijn, hoe droger hoe lekkerder.
Lichte rosé, elegante witte wijn (chardonnay bijv) vurrukkuluk.
We kregen gisteravond een doos met een fles Cava, een tokkelroom en een rode Bordeaux.
Wij komen de kerst wel door.
Ik drink het graag koud en ken een bekende wijnkenner die het altijd drinkt met een ijsblokje, want het wordt in Nederland veel te warm geserveerd.Klopt en rode wijnen worden in Italië met warm weer ook wel koelkast koud geserveerd.
Wilsophie schreef:MMMMM lekker Schelpje is het al op. Ik ga voor alles wat droog is. ( daar moet je wel wat bij drinken.. )
Wilsophie schreef:Lekker hoor. L'Chaim!!
Boekenlezer schreef:Dat zal ik niet geweest zijn. Ik heb geen ervaring met het drinken van Prosecco.
Wat Italiaanse wijnen betreft, heb ik wel eens de Cecchi Chianti gedronken. (Uitspraak voor degenen die niet weten hoe ze het Italiaans moeten uitspreken: Tsjekki Kianti. [Ik hoor daar niet bij. ] ) Die kun je bij de AH kopen. In de tijd dat ik die kocht, kon je die in een klein flesje krijgen van 0,375 liter. Die tijd is voorbij, maar tegenwoordig koop ik 0,75 liter-flessen, dus die hindernis is niet meer van deze tijd voor mij. Het is een tijd geleden, maar ik herinner mij dat deze wijn best wel anders smaakt dan een Franse rode wijn die ik nu nogal eens drink (zoals Cabernet-Sauvignon en Merlot). Ik zou het weer eens opnieuw moeten proberen.
mohamed schreef:Was jij het niet die schreef dat prosecco de ultieme wijn bij de pasta is?
Boekenlezer schreef:Dat zal ik niet geweest zijn. Ik heb geen ervaring met het drinken van Prosecco.
Boekenlezer schreef:Wat Italiaanse wijnen betreft, heb ik wel eens de Cecchi Chianti gedronken. (Uitspraak voor degenen die niet weten hoe ze het Italiaans moeten uitspreken: Tsjekki Kianti. [Ik hoor daar niet bij. ] ) Die kun je bij de AH kopen. In de tijd dat ik die kocht, kon je die in een klein flesje krijgen van 0,375 liter. Die tijd is voorbij, maar tegenwoordig koop ik 0,75 liter-flessen, dus die hindernis is niet meer van deze tijd voor mij. Het is een tijd geleden, maar ik herinner mij dat deze wijn best wel anders smaakt dan een Franse rode wijn die ik nu nogal eens drink (zoals Cabernet-Sauvignon en Merlot). Ik zou het weer eens opnieuw moeten proberen.
Marnix schreef:Dat komt dus ook omdat franse wijnen zwaarder zijn dan de meeste italiaanse, die zijn wat lichter van kleur en smaak.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 30 gasten