StillAwake schreef:Die kwalificaties van een wijnkenner zijn voor mij als leek lastig te interpreteren.
Bij het meest afschuwelijke bocht staat nog waar het lekker bij is
Er komen 8 mensen eten, en ik dacht met twee witte en twee rode wijnen het hele spectrum te hebben.
Maar ik was inderdaad de rosé vergeten.
Dat is ook de reden dat ik op het whisky-topic meer commentaar lever dan op het wijntopic...
Toegankelijk is het woord waar je dan op moet letten.
En echt, het is zo persoonlijk.
Ik ken een wijnkenner die helemaal blij wordt van bepaalde Lidl wijnen, ik heb er nog nooit eentje gevonden daar.
Zoete witte wijn is alleen geschikt als dessertwijn en als je niet zeker weet of er een liefhebber voor is, kun je beter een halfzoete nemen. (die vind ik zelf nog te zoet, ik prefereer droog)
Ook een zware - zoals jij dat noemt - zou ik eerlijk gezegd mee oppassen, tenzij je een herfstmaaltijd serveert met wild, paddenstoelen en andere zware gerechten.
Rond de 5/6 euro heb je bij AH bijvoorbeeld, maar de PLUS heeft ook interessante, goede wijn.
En anders uitwijken naar de specialist, die van "prettig weekend" bijvoorbeeld.
Voorbeeldje:
Ook de witte en de rosé van deze (Lindeman's) zijn prima, 5 euro.