Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2272
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor *Annette* » 18 dec 2012 17:07

Een trekker, wel platgepuzzeld.
Wat de toekomst brengen moge........

Rienuku

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Rienuku » 18 dec 2012 18:34

@ Wilsophie, ja de jam maak je samen met de boter warm in een pannetje, als de boter helemaal gesmolten is, en t een donkerrood papje geworden is, dan doe je de koekkruimels erdoor
Vervolgens, in een springvorm doen

Memmem
Moderator
Berichten: 2720
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 18 dec 2012 19:22

*Annette* schreef:Een trekker, wel platgepuzzeld.


Het makkelijkst is een kleurplaat op te zoeken en deze op het juiste formaat 4 keer uitprinten.
1 kleurplaat stop je in een plastic hoesje, de andere(n) knip je in stukjes. Deze stukjes smeer je aan de achterkant in met een klein beetje crisco tegen het plakken op de marsepein (evt zou heel iets boter ook kunnen). De stukjes kleurplaat leg je op de goede kleur marsepein en snij je daar netjes rond uit. De marsepein leg je dan op de goede plek op de kleurplaat in het hoesje. Zo puzzel je de hele plaat in elkaar.
Sommige lijntjes kun je met een stomp mesje, sateprikkertje o.i.d. maken. Ik weet niet of je speciale tooltjes hebt anders is een plastic mesje van de klei ook heel fijn, fijner dan een schilmesje vind ik.
Om hem mooi heel op de taart te krijgen leg ik hem eventjes in de diepvries dan gaat het heel overbrengen wat makkelijker

Succes ermee en laat het resultaat wel zien he?

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9102
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Gerdien B. » 19 dec 2012 19:36

Memmem schreef:Bodem maken van cake, biscuitjes, bastognekoekjes ofzo
2 pakjes monchou met 125 gr basterdsuiker mixen
In een andere kom 250 ml slagroom met een pakje vanillesuiker stijfkloppen.
De monchou door de slagroom scheppen (ik mix het altijd) en op de bodem doen.
2 uur laten opstijven in de koelkast

dit is ook mijn basisrecept.
Voor de bodem gebruik ik eigenlijk altijd bastogne koeken. geeft een lekkere smaak.
Als ik er bijv. aardbeienvlaaivulling boven op smeer aan het eind. Doe ik vaak ook alvast 2 eetlepels aardbeienjam door de monchou, zodra ik de slagroom en monchou door elkaar spatel. Hier is het niet aan te slepen met verjaardagen.
Laatst gewijzigd door Gerdien B. op 20 dec 2012 17:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2272
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor *Annette* » 20 dec 2012 11:43

Bedankt voor je uitleg Memmem! Foto hangt er vanaf of die gelukt is of niet ;).
Wat de toekomst brengen moge........

Memmem
Moderator
Berichten: 2720
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 20 dec 2012 15:34

*Annette* schreef:Bedankt voor je uitleg Memmem! Foto hangt er vanaf of die gelukt is of niet ;).

t'is altijd gelukt hoor als je een eerste keer doet.
Nog een tipje, randjes voorzichtig glad wrijven met een heel licht bevochtigde vinger. Zo kun je storende tussenruimtes ook mooi maken.

Gebruikersavatar
Wilsophie
Generaal
Generaal
Berichten: 7626
Lid geworden op: 21 feb 2012 12:50
Locatie: De Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Wilsophie » 20 dec 2012 20:26

@ Rienuku, dank je wel.

Zijn er ook alternatieven voor monchou?
Bijvoorbeeld die bakjes roomkaas van de Aldi en de Lidl, monchou is nogal prijzig.

Sorry, iemand schrijft dat al eerder in dit topic, had ik niet gelezen.

mezelf
Mineur
Mineur
Berichten: 227
Lid geworden op: 13 okt 2009 13:52

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mezelf » 21 dec 2012 16:31

met kerst krijg ik 1 volwassene en 1 kind met een glutenallergie, hebben jullie tips wat ik hen kan geven in plaats van een gebakje bij de koffie?
De dwaas doet wat hij niet laten kan;
de wijze laat wat hij niet doen kan.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11384
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 21 dec 2012 16:43

Bij de AH en natuurvoedingswinkel kun je heel veel producten kopen wat glutenvrij is.

Wil je zelf wat bakken?

http://smakelijck.blogspot.nl/2012/12/a ... ottis.html

http://www.smakelijck.blogspot.nl/2012/ ... en-en.html

http://smakelijck.blogspot.nl/2012/09/b ... uiker.html

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8205
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 22 dec 2012 09:29

Je kunt het ze ook zelf vragen, misschien maak je ze blijer met fruit dan met een koek.

Gebruikersavatar
Kvinna
Sergeant
Sergeant
Berichten: 378
Lid geworden op: 22 nov 2012 13:08

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Kvinna » 22 dec 2012 09:31

Lalage schreef:Je kunt het ze ook zelf vragen, misschien maak je ze blijer met fruit dan met een koek.


Inderdaad. Of ze brengen gewoon zelf wat mee. Ik heb ook kennissen die glutenvrij moeten en dan lossen we het zo op. Dan weten ze ook zeker dat het goed is. Stel ik dat ik iets bak en me toch vergis, dan zitten zij met de gebakken peren.

mezelf
Mineur
Mineur
Berichten: 227
Lid geworden op: 13 okt 2009 13:52

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mezelf » 24 dec 2012 12:41

Lalage schreef:Je kunt het ze ook zelf vragen, misschien maak je ze blijer met fruit dan met een koek.


dat is juist het probleem, ze heeft tegen mij gezegd dat ze er zo van baalt dat niemand rekening met haar glutenallergie houdt en alleen gewoon gebak heeft, dus ik wou haar een keer plezieren. AH is een goed idee, maar fruit ook , ik denk dat ik een appeltje in folie met suiker en kaneel doe en dan in de oven, dan heb ik toch wat gebakken ;-)
neem aan dat daar geen gluten inzitten.
De dwaas doet wat hij niet laten kan;
de wijze laat wat hij niet doen kan.

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 580
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 24 dec 2012 14:42

Nee, daar zitten geen gluten in.
Apple-crumble met een kruimellaagje van boter met boekweitmeel kan ook. Ik doe dat ik kleine eenpersoons ovenschaaltjes.
Of een rijstwafel met een laagje soja-vla en daarop wat bosvruchtjes(uit de vriezer), maar dat is voor familie met gluten-allergie en lactose-intolerantie.

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9102
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Gerdien B. » 25 dec 2012 11:59

mezelf schreef:met kerst krijg ik 1 volwassene en 1 kind met een glutenallergie, hebben jullie tips wat ik hen kan geven in plaats van een gebakje bij de koffie?


Mijn opmerking is te laat voor kerst, maar de mokkagebakjes van de AH zijn glutenvrij. Op het werk hebben wij 1 bewoner met glutenallergie en voor haar hebben wij altijd zo'n gebakje in de vriezer, voor onverwachte momenten.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

mezelf
Mineur
Mineur
Berichten: 227
Lid geworden op: 13 okt 2009 13:52

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mezelf » 26 dec 2012 15:09

goed dat ik dat weet, voor de kerst te laat, maar voor de volgende verjaardag zeker een aanrader
De dwaas doet wat hij niet laten kan;
de wijze laat wat hij niet doen kan.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 67 gasten

cron