Marnix schreef:Gewoon weer net als de Germanen bier gaan drinken omdat dat veiliger is dan drinkwater
Ze hadden bij de Lidl toevallig flesjes Leffe en Hoegaarden staan - hebben ze ook niet elke dag - dus nu is het hopen op een dagje mooi weer.
Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Gewoon weer net als de Germanen bier gaan drinken omdat dat veiliger is dan drinkwater
Mortlach schreef:
Ze hadden bij de Lidl toevallig flesjes Leffe en Hoegaarden staan - hebben ze ook niet elke dag - dus nu is het hopen op een dagje mooi weer.
Mortlach schreef:Ze hadden bij de Lidl toevallig flesjes Leffe en Hoegaarden staan - hebben ze ook niet elke dag - dus nu is het hopen op een dagje mooi weer.
Chaya schreef:Laat de kogelbiefstuk maar liggen, daar zitten poepbacteriën in, was vanmorgen in het nieuws.
In de biefstuk zit de STEC-bacterie, een variant van de 'poepbacterie' E.coli die een gifstof produceert. Mensen kunnen daar maag- en darmklachten van krijgen, waaronder (bloederige) diarree.
http://www.ad.nl/economie/poepbacterie- ... l~aa9d0a12
Speedy schreef:Euhm het vasteland bier haalt toch de Ierse kwaliteit niet?
Mortlach schreef:
Is een kwestie van smaak, uiteraard. Ik ben zelf niet dol op Guiness en de pilsen hier zijn meestal Nederlands (heineken), Duits/Deens (Carlsberg) of Australisch (Foster).
Mortlach schreef:Biefstuk verder gewoon goed doorbakken
Chaya schreef:Dan loop je het gevaar dat het een schoenzool wordt. Biefstuk is bij uitstek een stukje vlees dat je kort bakt zodat het nog rosé of rood blijft van binnen.
Verder zou ik er maar niet zo luchtig over doen, dat doet Lidl ook niet, want die haalt alle biefstuk uit de winkels.
De bacterie kan in uitzonderingsgevallen het Guillain Barré-syndroom veroorzaken. Dit tast het zenuwstelsel aan. Heel soms is er blijvende spierzwakte met symptomen als ernstige verzwakking van spieren, polioachtige verschijnselen en pijn.
Andere complicaties die kunnen voorkomen zijn een darmontsteking en gewrichtsproblemen, vooral in de knie.
Mensen met verminderde weerstand, zwangeren, jonge kinderen en ouderen zijn gevoeliger voor een besmetting. Bij deze kwetsbare groepen kan de Campylobacter zorgen voor een vochttekort. Een vochttekort kan zonder medische begeleiding levensbedreigend worden.
De bacterie kan overleven in zout en zoet water, kan hoge en lage temperaturen aan.
bron: voedingscentrum
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten