De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Discussies over het nieuws en de politiek.

Moderators: Memmem, Moderafo's

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Optimatus » 12 mar 2018 12:35

Arco schreef:De EU is voornemens om maatregelen te nemen die gericht zijn om druk op politici uit te oefenen. Dat is ondemocratisch en immoreel.


De maatregelen die Trump neemt, zijn gericht om druk uit te oefenen op politici in Europa. Dat is dus ondemocratisch en immoreel. De EU neemt tegenmaatregelen.

ELKE economische maatregel is bedoeld om druk uit te oefenen op politici.

Arco schreef:Voor zover ik ingelicht ben is het niet zo dat alle ontslagen of weggelopen mensen ook door Trump zijn aangesteld, sommige zijn aangesteld door Obama. Daarbij is het zo dat toen Bill Clinton in het Witte Huis kwam, dat er ook een ongewone hoeveelheid mensen werden vervangen. Ik weet niet hoe dat was bij Obama.


Degenen waar nu over gesproken wordt, zijn de topadviseurs die door Trump na diens aantreden zijn aangesteld. Die worden nu één voor één het Witte Huis uitgeveegd of nemen zelf ontslag.

Arco schreef:Obama-care is niet het systeem om van te dromen. Dat wordt zo door linkse media voorgesteld, maar dat is gewoon niet zo. Je kan het ook niet vergelijken met het Nederlands stelsel, daarvoor is het te verschillend. Daarnaast is het zo dat het in de VS op veel punten heel anders werkt dan hier. Van iemand die ik ken hoorde ik het verhaal dat hij een rekening kreeg van het ziekenhuis, maar hij belde het ziekenhuis op om te zeggen dat hij niet verzekerd is, toen werd de rekening aangepast en hoefde hij minder te betalen. Nu, als dit voorbeeld een teken is van iets wat op grote schaal gebeurd, dan snap ik de aversie tegen een verplichte verzekering wel. Alles wordt onnodig duurder, omdat iedereen toch wel verzekerd is.


Obama-care is/was niet perfect, maar in het licht van wat er tot dusver in de Verenigde Staten aan volksgezondheidssystemen was, een hele verbetering ten opzichte van wat er was. Het afschaffen daarvan is een stap terug naar de situatie voor Obama-care en dat was nog veel minder ideaal.

Arco schreef:Neemt niet weg dat er toch een verzekeringssysteem moet zijn voor de minder bedeelden. Maar Obama-care is daarvoor niet de ideale oplossing. Zeker niet als je kijkt naar de staatsschuld:
Afbeelding


De staatsschuld werd in geen geval door Obama-care alleen veroorzaakt. Als je het staatje goed bekijkt, zie je dat de schuld snel op begon te lopen aan het eind van de door rechts Nederland geadoreerde G.W. Bush. Diens oorlogsonzin in (vooral) Irak heeft de Amerikaanse staat vreselijk veel geld gekost. Ook het casinokapitalisme van vooral Amerikaanse banken is mede debet aan de gigastaatsschuld. De door de ondergereguleerde bankensector veroorzaakte kredietcrisis zorgde voor een implosie van de economie. Door staatsgeld in de economie te pompen, is deze economie weer aan de praat geholpen (sneller dan in Europa). Nu de economie floreert, moet de staatshuishouding weer op orde gebracht worden. Dat doet Trump niet. Hij geeft de allerrijksten veel belastingvoordelen. Dat leuk voor de happy few, maar de mensen die toch al twee of drie banen moeten hebben om rond te komen, betalen straks het gelag.

Arco schreef:Natuurlijk kan je er vanalles over zeggen, zie ook mijn reactie op Optimatus. Maar als Obama zo begaan was met de minder bedeelden en zwarte bevolking, waarom moest zijn halfbroer aan de bedel om een ziekenhuisrekening te betalen in Kenia?


Voor zover ik weet, is het contact nul en, bovendien, dan had rechts Amerika (nagepapagaaid door rechts Nederland) weer over nepotisme lopen gillen.

Arco schreef:Nogmaals: ik ga Trump niet verdedigen, omdat ik ook geen warm voorstander ben van hem. Maar het anti-Trump gedrag in de media, en waar ik ook wat sporen van zie op dit forum, is gevoed door een blinde weerstand tegen deze man. Deze man is democratisch gekozen en is rechtmatig de President van de Verenigde Staten van Amerika.


Over de rechtmatigheid van de verkiezing van Trump hoor je mij niets zeggen. Ik heb, na enige tijd observerend zwijgen, geconstateerd dat Trump niet de meest getalenteerde president van de Verenigde Staten is.
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18306
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Mortlach » 12 mar 2018 13:47

Arco schreef:De EU is voornemens om maatregelen te nemen die gericht zijn om druk op politici uit te oefenen. Dat is ondemocratisch en immoreel.


Landen oefenen al druk uit op elkaar sinds landen bestaan, dus ik begrijp dat bezwaar niet zo. Kijk-tip! De serie Madam Secretary is een recente en ontzettend goede serie over de Amerikaanse minister van BuZa en hoe dat diplomatiek allemaal gaat (wel fictie, uiteraard, maar toch. Een aanrader!)

Voor zover ik ingelicht ben is het niet zo dat alle ontslagen of weggelopen mensen ook door Trump zijn aangesteld, sommige zijn aangesteld door Obama. Daarbij is het zo dat toen Bill Clinton in het Witte Huis kwam, dat er ook een ongewone hoeveelheid mensen werden vervangen. Ik weet niet hoe dat was bij Obama.


Misschien niet allemaal, maar wil je een lijstje?

Reince Pribus
Sean Spicer
Scaramucci
Steve Bannon
Hope Hicks
Rob Porter (zat zonder security clearance aan top secret documenten )
Generaal Flynn
Meer schiet me even niet te binnen

https://www.elitedaily.com/p/how-many-p ... ot-8427514

Allemaal lui die niks met de vorige regering te maken hadden. En dat zijn de mensen die rechtstreeks met Trump werkten, de ministeries en de ambassades nemen er ook nog een paar voor hun rekening.


Obama-care is niet het systeem om van te dromen. Dat wordt zo door linkse media voorgesteld, maar dat is gewoon niet zo. Je kan het ook niet vergelijken met het Nederlands stelsel, daarvoor is het te verschillend. Daarnaast is het zo dat het in de VS op veel punten heel anders werkt dan hier. Van iemand die ik ken hoorde ik het verhaal dat hij een rekening kreeg van het ziekenhuis, maar hij belde het ziekenhuis op om te zeggen dat hij niet verzekerd is, toen werd de rekening aangepast en hoefde hij minder te betalen. Nu, als dit voorbeeld een teken is van iets wat op grote schaal gebeurd, dan snap ik de aversie tegen een verplichte verzekering wel. Alles wordt onnodig duurder, omdat iedereen toch wel verzekerd is.

Neemt niet weg dat er toch een verzekeringssysteem moet zijn voor de minder bedeelden. Maar Obama-care is daarvoor niet de ideale oplossing. Zeker niet als je kijkt naar de staatsschuld:


Probleem is dat 'socialisme' in Amerika een heel erg vies woord is. En ja, ook dat er veel te veel bedrijven in de laag zitten die alleen maar winst willen maximaliseren. Op reddit spreek ik wel eens Amerikanen die verdrinken in hun studieschuld - 60-100k tegen 12% rente. Als ik ze dan vertel dat ik letterlijk 0,01% rente betaal momenteel, dan kunnen ze me maar nauwelijks geloven. De echte die-hards gooien het dan op dat we dat dus via de belastingen financieren. En ja, we hadden ook eens Amerikanen te gast die hier (in Ierland) best zouden willen wonen, maar de belasting was zo hoog. Toen zei ik dat de belasting hier het laagst in (West-)Europa is.

Mensen geloven blijkbaar nog steeds dat als je maar hard genoeg werkt en "amerikaans genoeg" bent, je het tot miljonair zult schoppen - en dus dat als je arm bent, dat ook je eigen schuld is. Het feit is echter ondertussen dat de huidige generatie het voor het eerst financieel sléchter heeft als hun ouders.

Nogmaals: ik ga Trump niet verdedigen, omdat ik ook geen warm voorstander ben van hem. Maar het anti-Trump gedrag in de media, en waar ik ook wat sporen van zie op dit forum, is gevoed door een blinde weerstand tegen deze man. Deze man is democratisch gekozen


Nou ja, niet met de meerderheid van de stemmen, in ieder geval.

en is rechtmatig de President van de Verenigde Staten van Amerika.


Hopelijk niet al te lang meer.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Optimatus » 12 mar 2018 15:21

Mortlach schreef:Nou ja, niet met de meerderheid van de stemmen, in ieder geval.


Dat is inherent aan het Amerikaanse kiesstelsel.

En het ziet er niet naar uit dat deze POTUS voortijdig zal vertrekken. We hebben er mee te dealen. C'est la vie. Over ongeveer twee jaar begint het hele kiescircus weer. Zolang Donald van zijn knop, groter dan die van Kim, afblijft, is het uit de houden met Donald.

Het is voor de EU een uitgelezen kans, zichzelf eens opnieuw uit te vinden en een democratisch alternatief neer te zetten - voor de eigen inwoners en ter inspiratie van de mensen elders. Dat wordt nog een hele kluif.

Maar wat me wel opvalt, is het eindeloze geklaag over Trump (en Brexit) van het zogenaamd progressieve volksdeel. Dit volksdeel, in Nederland vertegenwoordigd door heren als Pechtold en Klaver, maar in zekere zin ook door Rutte, heeft de mond vol van diversiteit en gelijkheid, maar heeft er een handje van, met een hoogst onaangenaam vingertje te zwaaien naar alles wat in zijn ogen niet deugt. Daardoor is er een onderstroom ontstaan bij mensen in de volkswijken, maar ook op het platteland, die meer dan genoeg heeft van dit volksdeel. Deze onderstroom uit zich in Nederland met stemmen op Wilders en Baudet, in het Verenigd Koninkrijk in een Brexit en in de Verenigde Staten in Trump.

Als het politieke midden dit tij wil keren, zal er weer écht geluisterd moeten worden naar wat de mensen in de volkswijken en op het platteland bezighoudt. Ik ben wars van typeringen als grachtengordel en dergelijke, maar helemaal onzinnig zijn deze typeringen niet. Door de mensen in de volkswijken en op het platteland écht serieus te nemen (en dat kan ook door hun te laten zien dat zij ongelijk hebben op bepaalde punten, mits het constructief en niet met het gebruikelijke "foei, racist!" gebeurt), neem je de voedingsbodem voor de genoemde onderstroom weg.

Het progressieve volksdeel heeft altijd de mond vol van diversiteit en luisteren naar minderheden, het verwijderen van "racistische fenomenen" en ga zo maar door, maar intussen krijgt iedereen, die het niet met hen eens is het predicaat "racist" of "dom" of "tokkie" opgeplakt. Dat wreekt zich dus door middel van Trumps, Brexits en andere vervelende uitslagen.

"We moeten ons verhaal beter uitleggen en..." NEE! Je moet niet uitleggen, je moet LUISTEREN naar wat mensen bezighoudt en daar iets mee doen. Mensen willen goede volksgezondheid, met een wijkverpleegster. Mensen willen geen eindeloos dure verzekeringen, die alleen maar duurder worden, terwijl de directeuren van de verzekeringsmaatschappijen nog rijker worden. Mensen willen geen AZC met twee keer zoveel bewoners als dat inwoners in hun dorp wonen. Mensen willen dat het groen fatsoenlijk wordt bijgehouden en niet dat de wachtgeldregeling voor wethouders zo lang duurt.

Als pro-EU-burger zeg ik dan: goed, dat kost geld. En dan kan er inderdaad best iets minder naar de EU. De EU moet dan niet gillen, maar gewoon wat bezuinigen op allerlei riante posten.

De overheid moet een betrouwbare partner van de burger zijn, geen moraliserend bureaucratisch systeem waarin de burger zich verweesd voelt.
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18306
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Mortlach » 13 mar 2018 17:38

En Trump heeft net zijn minister van Buitenlandse zaken, Rex Tillerson ontslagen, via een Tweet uiteraard, want Trump heeft stijl! Het zal er wel mee te maken hebben dat Tillerson Trump ooit een 'moron' (idioot) noemde - hoewel dat uiteraard door iedereen werd ontkent, maar Trump schijnt dat soort zaken niet gauw te vergeten.

Dat belooft veel goeds voor de Korea-onderhandelingen... :roll:

Verder is er een interessante zaak lopende met een pornoster, Stormy Daniels, die zou zijn afgekocht om een affaire die Trump in 2007 zou hebben gehad, geheim te houden. Afgekocht met campagnegeld... om een misdaad (technisch gezien is overspel een misdaad in New York) in de doofpot te stoppen. De manieren waarop dit illegaal is zijn lastig te tellen.

Er is een leuke podcast over die de ins en outs van de zaak tot zover nu bekend bespreekt. Wel Engelstalig en een uur lang.

https://openargs.com/

aflevering OA154: Stormy Daniels is a legal genius
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Katlheen
Majoor
Majoor
Berichten: 1885
Lid geworden op: 08 okt 2005 15:56

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Katlheen » 14 mar 2018 09:39

Kortom: never a dull moment :mrgreen:

Ben wel heel benieuwd hoe die gesprekken met Noord-Korea gaan zijn en of het wat oplevert.
Wij veroordelen dogmatisch andere dogma's.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18306
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Mortlach » 14 mar 2018 09:59

Ook een belangrijke medewerker onder Tillerson is ontslagen omdat deze een ander verhaal vertelde inzake het ontslag dan de gang van zaken die het Witte Huis presenteerde.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Arco
Majoor
Majoor
Berichten: 2237
Lid geworden op: 21 dec 2004 15:30
Locatie: Waddinxveen

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Arco » 14 mar 2018 13:13

Optimatus schreef:De maatregelen die Trump neemt, zijn gericht om druk uit te oefenen op politici in Europa. Dat is dus ondemocratisch en immoreel. De EU neemt tegenmaatregelen.


Trump heeft maatregelen aangekondigd voor iedereen, waarbij de buurlanden inmiddels zijn uitgezonderd. Dus zijn maatregelen zijn niet gericht op een bepaalde sector en precies daarmee één of meerdere specifieke politici te treffen die eventueel niet passen in zijn straatje. Dat heeft de EU wel aangekondigd. Dat is dus fout.

ELKE economische maatregel is bedoeld om druk uit te oefenen op politici.


Uiteindelijk wel, maar primair niet. De EU heeft aangekondigd om maatregelen te treffen met het primaire doel om specifieke politici te raken.

Degenen waar nu over gesproken wordt, zijn de topadviseurs die door Trump na diens aantreden zijn aangesteld. Die worden nu één voor één het Witte Huis uitgeveegd of nemen zelf ontslag.


Ja, dat is zo. Iets waar ik eerder iets anders over was geïnformeerd. De vraag is of het slecht is, hier worden politici geloosd als ze ooit een keertje hebben gelogen, of een bonnetje. Fout, maar is dat dan beter dan wat Trump doet?

Obama-care is/was niet perfect, maar in het licht van wat er tot dusver in de Verenigde Staten aan volksgezondheidssystemen was, een hele verbetering ten opzichte van wat er was. Het afschaffen daarvan is een stap terug naar de situatie voor Obama-care en dat was nog veel minder ideaal.


De Amerikanen zijn ook niet gek, dus afschaffen van Obama-care is niet zonder een vervanging.

De staatsschuld werd in geen geval door Obama-care alleen veroorzaakt. Als je het staatje goed bekijkt, zie je dat de schuld snel op begon te lopen aan het eind van de door rechts Nederland geadoreerde G.W. Bush. Diens oorlogsonzin in (vooral) Irak heeft de Amerikaanse staat vreselijk veel geld gekost. Ook het casinokapitalisme van vooral Amerikaanse banken is mede debet aan de gigastaatsschuld. De door de ondergereguleerde bankensector veroorzaakte kredietcrisis zorgde voor een implosie van de economie. Door staatsgeld in de economie te pompen, is deze economie weer aan de praat geholpen (sneller dan in Europa). Nu de economie floreert, moet de staatshuishouding weer op orde gebracht worden. Dat doet Trump niet. Hij geeft de allerrijksten veel belastingvoordelen. Dat leuk voor de happy few, maar de mensen die toch al twee of drie banen moeten hebben om rond te komen, betalen straks het gelag.


Fundamenteel ben ik het oneens met jou dat het goed is om belastinggeld in de economie te pompen. Obama had wat mij betreft wel wat zuiniger mogen doen, want niet alleen de kredietcrisis en de Irak-oorlog zijn oorzaak voor het oplopen van de staatsschuld. Anders had het onder Reagan en Bush sr. ook zo explosief moeten toenemen, want toen was er ook een financiële crisis, een wapenwedloop en de eerste golfoorlog.

Voor zover ik weet, is het contact nul en, bovendien, dan had rechts Amerika (nagepapagaaid door rechts Nederland) weer over nepotisme lopen gillen.


Desondanks is Obama in 2015 in Kenya geweest. Het lijkt boven kijf staan dat je je familie helpt, ondanks dat het contact op een laag pitje staat.

Over de rechtmatigheid van de verkiezing van Trump hoor je mij niets zeggen. Ik heb, na enige tijd observerend zwijgen, geconstateerd dat Trump niet de meest getalenteerde president van de Verenigde Staten is.


De reactie was op Mortlach. Verder is jouw laatste regel een understatement.
"Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet." - Spr. 3:5

Gebruikersavatar
Arco
Majoor
Majoor
Berichten: 2237
Lid geworden op: 21 dec 2004 15:30
Locatie: Waddinxveen

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Arco » 14 mar 2018 13:24

Mortlach schreef:Landen oefenen al druk uit op elkaar sinds landen bestaan, dus ik begrijp dat bezwaar niet zo. Kijk-tip! De serie Madam Secretary is een recente en ontzettend goede serie over de Amerikaanse minister van BuZa en hoe dat diplomatiek allemaal gaat (wel fictie, uiteraard, maar toch. Een aanrader!)


De tv-serie ken ik, maar wat ik bedoelde lijk je niet te (willen) vatten. Het is immoreel om specifieke maatregelen te nemen om een democratisch proces in een ander land te beïnvloeden.

Allemaal lui die niks met de vorige regering te maken hadden. En dat zijn de mensen die rechtstreeks met Trump werkten, de ministeries en de ambassades nemen er ook nog een paar voor hun rekening.


Dat is zo, maar dat laat onverlet dat de hysterie in de media overtrokken is.

Probleem is dat 'socialisme' in Amerika een heel erg vies woord is. En ja, ook dat er veel te veel bedrijven in de laag zitten die alleen maar winst willen maximaliseren. Op reddit spreek ik wel eens Amerikanen die verdrinken in hun studieschuld - 60-100k tegen 12% rente. Als ik ze dan vertel dat ik letterlijk 0,01% rente betaal momenteel, dan kunnen ze me maar nauwelijks geloven. De echte die-hards gooien het dan op dat we dat dus via de belastingen financieren. En ja, we hadden ook eens Amerikanen te gast die hier (in Ierland) best zouden willen wonen, maar de belasting was zo hoog. Toen zei ik dat de belasting hier het laagst in (West-)Europa is.

Mensen geloven blijkbaar nog steeds dat als je maar hard genoeg werkt en "amerikaans genoeg" bent, je het tot miljonair zult schoppen - en dus dat als je arm bent, dat ook je eigen schuld is. Het feit is echter ondertussen dat de huidige generatie het voor het eerst financieel sléchter heeft als hun ouders.


Het feit dat jij zo'n lage rente betaald, dat is niet reëel. Het is heel normaal om een fatsoenlijke rente van circa 5% te betalen. Het feit dat de overheid slechts 0,01% vraagt is het kunstmatig devalueren van de studielening, want de inflatie is hoger. Het gevolg is dat veel mensen heel makkelijk een opleiding kunnen financieren, maar naar haalbaarheid wordt niet of nauwelijks gekeken. Ik werk nu met ingenieurs die gewoon maar aanrommelen. Dan moeten we blijkbaar maar goed vinden, hopen dat gebouwen letterlijk niet instorten, want ze zijn toch hoogopgeleid?

Nou ja, niet met de meerderheid van de stemmen, in ieder geval.


Zoals Opti al zei: dat is eenmaal het kiesstelsel. Vandaag of morgen komt er weer een Hillary-campagne-filmpje op onze staatsomroep, waar ik wel kan voorspellen dat Hillary niet begrijpt waarom zij niet gewonnen heeft.

Hopelijk niet al te lang meer.


Hoopte ik van Obama ook, maar helaas de volle zit van 8 jaar.
"Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet." - Spr. 3:5

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18306
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Mortlach » 14 mar 2018 13:42

Arco schreef:Het feit dat jij zo'n lage rente betaald, dat is niet reëel. Het is heel normaal om een fatsoenlijke rente van circa 5% te betalen. Het feit dat de overheid slechts 0,01% vraagt is het kunstmatig devalueren van de studielening, want de inflatie is hoger. Het gevolg is dat veel mensen heel makkelijk een opleiding kunnen financieren, maar naar haalbaarheid wordt niet of nauwelijks gekeken.


Als ik rechtstreeks bij de overheid leen, en de overheid leent geld tegen 0% rente, waarom zou ik dan in vredesnaam 5% rente moeten betalen? Dan krijg je dus Amerikaanse praktijken waar studentenleningen voor bron van inkomsten/winst is

Ik werk nu met ingenieurs die gewoon maar aanrommelen. Dan moeten we blijkbaar maar goed vinden, hopen dat gebouwen letterlijk niet instorten, want ze zijn toch hoogopgeleid?


Ik werk ook wel eens met mensen die zichzelf vertaler noemen. Wat heeft dat er verder mee te maken.

Hoopte ik van Obama ook, maar helaas de volle zit van 8 jaar.


Tja, maar voor zover heeft Obama niet geheuld met de Russen, pornosterren afgekocht, nepotisme gepleegd, racisme verdedigd, gehandicapten beledigd, etc, etc...
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Optimatus » 14 mar 2018 14:08

Daarentegen heeft Obama vooral prachtige woorden en visies geëtaleerd, maar relatief weinig voor elkaar gekregen.

Trump en Brexit en de opkomst van partijen als PVV, FvD, AfD en hoe ze verder mogen heten, zijn het gevolg van een moraliserend progressief volksdeel (in Nederland D66, PvdA en GL) en een snoeihard bezuinigend neoliberaal volksdeel (VVD, CDA). Hierdoor heeft een deel van de bevolking het idee, in de kou te staan.

Ben je voor Zwarte Piet? Dan ben je een racist.
Bankiers en verzekeraars plegen casinokapitalisme, maar de de wijkverpleegster wordt wegens bezuinigingen ontslagen.

De banken werd geen strobreed in de weg gelegd om te graaien, maar de gewone burger draait er voor op.

Daarom vertrouwen gewone mensen de politiek niet meer (of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, bloeden doe je toch wel). En daarom trekken mensen nu naar extremen, zoals Trump, zoals Brexit, zoals de PVV, zoals - noem ze maar op. Het zal me niet verbazen als Trudeau in Canada mooi pratend de weg effent voor een conservatieve tegenreactie - en ik hoop uiteraard op een Québec indépendant (net als Catalonië en Schotland).

Het is aan de centrumgerichte partijen, het ja ook weer echt ja en het nee ook weer echt nee te laten zijn. In Amerika is dat net zo. De Republikeinse partij lijkt gekaapt te zijn/te worden door allerlei krachten met hele interessante, maar niet altijd even plezierige agenda's.
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7897
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor StillAwake » 14 mar 2018 14:51

Arco schreef:Het feit dat jij zo'n lage rente betaald, dat is niet reëel. Het is heel normaal om een fatsoenlijke rente van circa 5% te betalen. Het feit dat de overheid slechts 0,01% vraagt is het kunstmatig devalueren van de studielening, want de inflatie is hoger. Het gevolg is dat veel mensen heel makkelijk een opleiding kunnen financieren, maar naar haalbaarheid wordt niet of nauwelijks gekeken. Ik werk nu met ingenieurs die gewoon maar aanrommelen. Dan moeten we blijkbaar maar goed vinden, hopen dat gebouwen letterlijk niet instorten, want ze zijn toch hoogopgeleid?

Wat denk je, dat ingenieurs slimmer worden naarmate ze meer voor hun studie moeten betalen?
Ik werk ook veel met ingenieurs die zomaar wat aanrommelen. En daar zitten aardig wat Amerikanen MET STUDIESCHULD tussen kan ik je verklappen.
Ik ben momenteel de enige Nederlandse ingenieur op mijn project, maar heb wel ontdekt dat als je in Amerika een titel hebt dat dat nog niet betekend dat je diezelfde titel (gebaseerd op kennis) in Europa/Nederland ook gehad zou hebben.
Duitse ingenieurs, Nederlandse ingenieurs en Scandinavische ingenieurs staan hier hoger aangeschreven dan de Amerikanen, waar studeren nog veel meer een elitebezigheid is...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Arco
Majoor
Majoor
Berichten: 2237
Lid geworden op: 21 dec 2004 15:30
Locatie: Waddinxveen

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Arco » 14 mar 2018 16:30

Mortlach schreef:Als ik rechtstreeks bij de overheid leen, en de overheid leent geld tegen 0% rente, waarom zou ik dan in vredesnaam 5% rente moeten betalen? Dan krijg je dus Amerikaanse praktijken waar studentenleningen voor bron van inkomsten/winst is


De inflatie is circa 2%, dus elke euro wordt met circa 2% minder waard. U heeft een studielening van pakweg € 1500,- en u betaalt 0,01% rente over een termijn van 15 jaar. Vraag: hoeveel financiert de belastingbetaler aan het eind van het termijn, omdat de rente over de lening lager is dan de inflatie?

Ik werk ook wel eens met mensen die zichzelf vertaler noemen. Wat heeft dat er verder mee te maken.


U heeft mij onvolledig geciteerd, dan is het niet zo vreemd dat u mijn punt gemist heeft.

Tja, maar voor zover heeft Obama niet geheuld met de Russen, pornosterren afgekocht, nepotisme gepleegd, racisme verdedigd, gehandicapten beledigd, etc, etc...


Syrië aan haar lot overgelaten, Libië aangevallen, de staatsschuld meer dan verdubbeld, etc.

StillAwake schreef:Wat denk je, dat ingenieurs slimmer worden naarmate ze meer voor hun studie moeten betalen?
Ik werk ook veel met ingenieurs die zomaar wat aanrommelen. En daar zitten aardig wat Amerikanen MET STUDIESCHULD tussen kan ik je verklappen.
Ik ben momenteel de enige Nederlandse ingenieur op mijn project, maar heb wel ontdekt dat als je in Amerika een titel hebt dat dat nog niet betekend dat je diezelfde titel (gebaseerd op kennis) in Europa/Nederland ook gehad zou hebben.
Duitse ingenieurs, Nederlandse ingenieurs en Scandinavische ingenieurs staan hier hoger aangeschreven dan de Amerikanen, waar studeren nog veel meer een elitebezigheid is...


Wanneer je meer moet betalen is de kwaliteit niet gegarandeerd, dat geldt voor elk product in de winkel ook. Maar als je zelf de portemonnee moet trekken voor je eigen onderwijs, dan ben je meer geneigd je best te doen. Hier kom ik ingenieurs tegen die de titel niet waardig zijn vanwege de dommigheid die ze uitkramen. Dan heb je ook nog onderwijsniveau, waar nog veel over te zeggen is.
"Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet." - Spr. 3:5

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Optimatus » 14 mar 2018 16:43

Wacht even, Arco.

Libië aangevallen: er was daar een opstand gaande tegen dictator Gadaffi en de opstandelingen kregen steun van diverse Europese landen en van de Verenigde Staten.

Syrië aan zijn lot overgelaten: ook daar was een opstand gaande, in dit geval tegen dictator Assad.

Waarom verwijt je Obama, dat hij Libië heeft aangevallen en Syrië aan zijn lot heeft overgelaten? Als Obama Assad had aangepakt zoals hij Gadaffi had aangepakt en Gadaffi min of meer had laten zitten, had je dan het omgekeerde gezegd?

Over de staatsschuld hebben we het gehad. Die is vooral gaan stijgen dankzij de oorlog in Irak en de economische crisis. De economische terugslag onder Reagan was in geen geval te vergelijken met de kredietcrisis, die de ergste crisis sinds de jaren 30 van de vorige eeuw vormde.

Obama is lang bezig geweest met het opruimen van de rotzooi die Bush er van gemaakt had. Het opruimen van rotzooi duurt doorgaans vijf keer zo lang als het veroorzaken ervan.
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18306
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor Mortlach » 14 mar 2018 19:37

Arco schreef:De inflatie is circa 2%, dus elke euro wordt met circa 2% minder waard. U heeft een studielening van pakweg € 1500,- en u betaalt 0,01% rente over een termijn van 15 jaar. Vraag: hoeveel financiert de belastingbetaler aan het eind van het termijn, omdat de rente over de lening lager is dan de inflatie?


Die belastingbetaler ben ik dan echter ook gewoon zelf (als ik in Nederland was gebleven). Het gaat niet om inflatie, het gaat erom wat geld lenen kost. Als het de overheid 0% rente kost, dan vind ik het voor de hand liggen dat ze dat bedrag doorrekenen en niet hun kosten met een factor van 500 verhogen.


U heeft mij onvolledig geciteerd, dan is het niet zo vreemd dat u mijn punt gemist heeft.


Je punt was zoals StillAwake al aangaf dat een ingenieur beter is als de studie duurder is. Mijn opmerking was wat afgekapt, inderdaad, het idee was dat ik ook wel eens met mensen werk die zich beter zouden herbezinnen wat betreft hun carrière.

Syrië aan haar lot overgelaten, Libië aangevallen,


Grappig, aan de ene kant mag je je niet met de interne aangelegenheden van een land bemoeien; aan de andere kant lijk je hier te vragen dat er wéér een land zou worden binnengevallen; naast Irak en Afghanistan ook nog eens een oorlog in Syrië beginnen?

de staatsschuld meer dan verdubbeld, etc.


Groot deel daarvan was een erfenis van de vorige regering daar.


Wanneer je meer moet betalen is de kwaliteit niet gegarandeerd, dat geldt voor elk product in de winkel ook. Maar als je zelf de portemonnee moet trekken voor je eigen onderwijs, dan ben je meer geneigd je best te doen. Hier kom ik ingenieurs tegen die de titel niet waardig zijn vanwege de dommigheid die ze uitkramen. Dan heb je ook nog onderwijsniveau, waar nog veel over te zeggen is.


Volgens mij betaal ik gewoon voor mijn studie hoor. Ben gelukkig ondertussen wel bijna klaar met betalen. "zelf de portemonnee trekken" is gewoon een eufemisme voor "alleen de rijken kunnen de universiteit betalen" en dan geef je niet je eigen geld, maar het geld van papa uit. Hoe rijker ouders van de studenten, hoe minder gemotiveerd ze waren, dat was mijn ervaring.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
elbert
Moderator
Berichten: 8794
Lid geworden op: 26 mei 2004 13:00

Re: De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Berichtdoor elbert » 15 mar 2018 08:11

Optimatus schreef:Waarom verwijt je Obama, dat hij Libië heeft aangevallen en Syrië aan zijn lot heeft overgelaten? Als Obama Assad had aangepakt zoals hij Gadaffi had aangepakt en Gadaffi min of meer had laten zitten, had je dan het omgekeerde gezegd?
Het probleem in Libië en Syrië is dat de VS en Europa hier geen doordachte strategie hebben gevolgd, maar verblind zijn geweest door de gedachte van de Arabische lente. Men dacht echt dat de democratie in het Midden-Oosten zou doorbreken. Bovendien wilde Obama zich vooral zo snel mogelijk terugtrekken uit het Midden-Oosten. Daarom heeft men de opstandelingen (vaak bloeddorstige jihadisten) hooguit hier en daar een beetje geholpen en gedacht dat het verder wel goed zou komen. Niet dus: het is een complete chaos geworden, met bloedige burgeroorlogen in deze landen en massale migratiestromen richting Europa.
Laat de woorden van mijn mond en de overdenking van mijn hart welgevallig zijn voor Uw aangezicht, HEERE, mijn rots en mijn Verlosser! (Ps. 19:15)


Terug naar “Actualiteit & Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten